Cum ne spalam corect pe dinti?

Ce sunt si ce rol au ovarele?
1 august 2017
Ce stim despre vagin?
1 septembrie 2017

Cum ne spalam corect pe dinti?

Spalatul pe dinti reprezinta unul dintre cele mai simple lucruri, teoretic dar pe care majaoritatea popluatiei in executa intru-un mod gresit atat din nerabdare, lipsa de timp sau pur si simplu lipsa de informare.

Trebuie stiut faptul ca spalatul pe dinti trebuie efectuat inca de la aparitia primului dintisor , cu periute speciale si paste speciale pentru 0-2 ani.Intotdeauna se spala pe grupe de 2-3 dinti , cu o miscare discontinuua de sus in jos, mereu de la gingie spre dinte cu periuta orizontal pozitionata la 45 grade.Se incearca patrunderea in toate zonele din cavitatea bucala inclusiv pe fata dintilor  situata spre cerul gurii unde miscarea devine verticala, respectand acelasi principii.

Durata totala trebuie sa se incadreze in 4-5 minute la fiecare periaj si nu trebuie sa uitam periajul limbii efectuat dupa periajul dintiilor, in special dupa consumarea de dulciuri si lichide dulci.

Putem asocia apa de gura pentru o igiena completa a cavitatii bucale iar periuta de dinti sa o schimbam la 4-8 saptamani.

Controlul stomatologic trebuie efectuat la 6-12 luni pentru a verifica  eficienta periajului si pentru a trata in stadiul incipient prezenta microcariilor.