Ghid de iarna pentru gravide

Ce analize facem cand avem probleme cu tiroida?
18 septembrie 2018
Examenul Babes-Papanicolau
17 aprilie 2019

Ghid de iarna pentru gravide

Desi  iarna principalul lucru de temut pentru o gravida este frigul, trebuie stiut faptul ca temperatura corpului este usor mai crescuta fata de o femeie negravida si atunci frigul este mai usor de tolerat.  Nu exista nici o regula privind timpul petrecut in frig dar trebuie o atentie sporita acordata degetelor (maini si picioare), nasului, urechilor si barbiei ce se pot racii  mult mai rapid.

O regula importanta este consumul de apa pentru a asigura hidratarea pielii si in acelasi timp o alimentatie corecta pentru ca organismul, pe langa faptul ca starea de graviditate are nevoie de energie suplimentara, expunerea la frig necesita consum de energie pentru a produce caldura la nivelul muschilor. In acelasi timp, folosirea de creme speciale pentru sarcina pentru hidratare reprezinta un beneficiu.

Hainele necesare trebuie sa fie cat mai comode si in acelasi timp,idealul ar fi ca materialul sa fie bumbac sau lana sau o combinatia cat mai naturala apropiata pentru a mentine caldura.

Mare atentie trebuie acordata faptului ca centrul de greutate al gravidei este modificat si sunt predispuse la alunecari si caderi mult mai frecvent iar una dintre consecinte la o cazatura mai puternica este ruperea membranelor amniotice si pierderea sarcinii, fapt nefericit  intalnit destul de des in unitatile spitalicesti in timpul iernii.

Ca o concluzie, folosind haine adecvate si avand o alimenatatie corecta ne putem bucura din plin de iarna!